Waarom je bij ons de juiste handvatten ontdekt om de prestaties van jouw team te verbeteren

Zie jij ook dat er meer uit jouw team te halen valt?
Werkt iedereen hard maar is er ook genoeg waardoor jullie middelmatig blijven functioneren?
En waardoor plezier en geluk van jou en je medewerkers onder druk staan.
Kom je niet toe aan datgene wat echt belangrijk is om de prestaties van het team wezenlijk te verbeteren?
Wil je het anders maar weet je niet waar te beginnen?

Onvrede en verlangen

Al jaren werken wij met teams die niet optimaal presteren. Dit leidt tot onvrede bij iedereen. Mensen hebben meer last van de onderlinge verschillen dan dat die verschillen elkaar versterken. Soms is het probleem dat alles nog wel okay genoeg loopt om zo nog jaren door te kunnen gaan. Maar zeg eens eerlijk, word jij daar blij van? Is dat wat je wilt?

Jij wilt toch ook een geweldig team waarin je bevlogen en met plezier samenwerkt aan doelen en prestaties die echt betekenis hebben? Waarbij de flow voelbaar is en de resultaten tot de verbeelding spreken? En dat kan! Wij weten hoe je dit voor elkaar krijgt. En dat gunnen wij iedereen!

Hoe doen ze dat in de topsport?

De succesvolle Nederlandse zwemcoach Jacco Verhaeren heeft echt het verschil gemaakt bij topsporters als Pieter van den Hoogenband en Ranomi Kromowidjojo. In een gesprek met hem werd ik (Arjan) enorm getriggerd door iets wat hij zei:

”Als je topprestaties wilt leveren, moet je niet ongeveer weten wat je moet verbeteren. Nee, je moet het precies weten!”

Zo bleek uit analyses en metingen van het zwemlaboratorium dat de kniehoek van Ranomi op het startblok dé kritische succesfactor was om eindelijk de snelste van de wereld te worden op de 50 meter. Een prachtig voorbeeld van hoe ogenschijnlijk kleine details mega grote impact hebben!

Dit gesprek was het allereerste zaadje van wat nu KeyQuest is geworden.

Van topsport naar een bevlogen en goed presterend team

In meer dan 20 jaar tijd heb ik honderden managers en teams geadviseerd, gecoacht en begeleid bij het verbeteren van hun prestaties. Ik heb zelf ook verschillende teams mogen aansturen. En ik heb vele boeken gelezen en opleidingen gevolgd om mijzelf in leiderschap en teams verder te verdiepen.

Nergens in mijn vakgebied vond ik de precisie die ik in de topsport zag. Eureka! Dit was voor mij de missing link. Een onderbouwde methode en een doeltreffend proces om tot voorspelbare topprestaties te komen met teams. Met de Team UP methode hebben wij die nu in handen en hebben wij al vele managers en teams naar hun next level gebracht.

De voldoening die het mij geeft als ik teams boven zichzelf zie uitgroeien is enorm. Ik kan daar echt van genieten. En het is ook zo mooi om te zien hoeveel plezier, voldoening en zakelijke impact het onze klanten oplevert. Ik gun dat iedereen. En daarom is het ook onze missie om zoveel mogelijk teams op een bevlogen manier met elkaar te laten samenwerken aan een betekenisvol doel. Dat geeft energie en dat geeft resultaat.

Wat zijn de sleutels naar succes?

In 2015 sprak ik (Jeroen) mijn buurman Arjan over zijn vak en het ontbreken van een doeltreffende methode om team prestaties in kaart te brengen en te verbeteren. Al brainstormend vertelde ik Arjan vanuit mijn expertisegebied over de mogelijkheden van het toepassen van IT en data op teams en organisaties. We werden beide enthousiast en besloten onze krachten te bundelen in KeyQuest.

KeyQuest staat voor de zoektocht naar de sleutel tot succes. Onze expertise op het gebied van team prestatieverbetering in combinatie met onze slimme IT oplossingen helpen jou en je bedrijf succesvol te zijn. Wij bieden de sleutels die het mogelijk maken om met meer plezier topprestaties te leveren.

We zijn aan de slag gegaan en hebben op basis van theorie, wetenschap én veel eigen ervaring de Team UP methode ontwikkeld en getest. En het werkt! Steeds meer teams en organisaties kiezen voor KeyQuest en de bewezen Team UP methode.

Betrokkenheid bij de mens achter de functie

Sinds 2002 ben ik, Ankie van Lint als zelfstandige met veel plezier werkzaam als begeleider van teams in een groot aantal verschillende branches (FMC, industrie, (universitair/hoger/MBO) onderwijs, gemeentelijke organisaties, etc.). Specifiek in mijn aanpak is mijn enthousiasme, betrokkenheid bij de ‘mens achter de functie’ en het creëren van een open sfeer, waarbij samen eerlijk kijken naar wat werkt effectief, en niet effectief binnen het team. Vanuit mijn eerdere ervaringen als HR manager bij diverse organisaties ben ik alert op het vertalen naar de dagelijkse praktijksituatie; ‘hoe ziet het eruit in de praktijk en wat gaan we dan concreet meer en minder doen?’.

Vaak kijk ik met teams naar hun informele regels en basisovertuigingen en of ze helpend of blokkerend zijn voor de gewenste en de te behalen resultaten. Elkaar echt anders/beter leren kennen, begrijpen met elkaar hoe patronen tot stand komen en aan ‘welke knoppen we kunnen draaien’, zie ik als belangrijke elementen om het team zelf verantwoordelijkheid te laten nemen.

De Team UP methode is daarbij een zeer behulpzame methode om met een gestructureerde aanpak in korte tijd een gezamenlijk beeld met elkaar te krijgen waarin alle facetten voor het succes van het team, de ‘harde’ en de ‘zachte ’factoren’ aan bod komen. Vandaar uit is het voor het team vaak glashelder waar ze mee aan de slag mogen en wat daarvoor nodig is. in het vervolg daarop, het uitdagende en soms ook hobbelige, proces ondersteun ik, spiegel ik, begeleid ik graag het team naar verbeterde samenwerking en resultaten.

Ik kijk er naar uit elkaar te ontmoeten en samen aan de slag te gaan!

Goed teamwork zorgt voor bevlogen medewerkers die topprestaties leveren

Samen met een groep mensen een team bouwen waarin ieder individu zijn/haar individuele competenties en ambities kwijt kan en de teamprestatie die overstijgt, is waar ik enthousiast van word. Het gaat daarbij niet alleen om de verhouding individu-team maar ook de relatie tussen de harde kant van teamfunctioneren (bovenstroom) en de zachte kant (onderstroom). Team UP vormt hierin een zeer effectieve methodiek.

Ik hou van helder communiceren, soms confronterend maar altijd met respect voor het individu en vaak met een flinke dosis humor. Ik ben in staat complexe vraagstukken in begrijpelijke taal over te brengen en de verbinding te maken tussen strategische vergezichten en dagelijkse activiteiten. Teams waar ik mee werk geven aan dat ze hard moeten werken maar ook veel energie krijgen en als team in korte tijd een stevige groei doormaken.

Ik heb Organisatie Antropologie aan de VU in Amsterdam gestudeerd en daarnaast verschillende opleidingen en trainingen gedaan, waaronder Nima A en B, certificaat Psychologisch Kapitaal en de postdoctorale opleiding Management Consultant (PGOMC). Ik ben gastdocent aan de Hogeschool van Amsterdam in het vakgebied Strategie & Innovatie binnen het masterprogramma Legal Management en voorzitter van de Adviescommissie Sociaal Beleid van het OLVG ziekenhuis.

Mensen stimuleren in hun ontwikkeling zodat zij gaan floreren

Wil jij het beste uit jezelf als (vitale) leider halen? Nieuwe talenten ontdekken of verder ontwikkelen? Leren omgaan met verandering of transformaties? Ga dan mee op ontdekkingsreis.

Met 37 jaar praktijkervaring – ook op executive niveau – in de financiële- en verzekeringssector op zak help ik jou en je organisatie optimaal te presteren. Ik heb een passie voor authentiek en interactief leiderschap.

Ik inspireer je om als leider in beweging te komen en een stap in je carrière of leven te zetten. Help je om daarmee bij te dragen aan de doelstellingen van jouw organisatie en meerwaarde te creëren als bedrijf. Laat zien wat voor gedrag hoort bij inspirerend en transformationeel leiderschap. Verbind je met jouw persoonlijke of professionele doel. Kijk met een frisse blik naar complexe vraagstukken. Help je te ontdekken waar jouw talenten en die van jouw team liggen. Adviseer je hoe je als mens met verandering om kan gaan en hoe je jouw team of omgeving daar in mee kunt nemen. Stimuleer je en je team in jullie ontwikkeling. Coach jullie om jezelf te zijn. Help jullie om, met inzet van jullie talenten, optimaal te presteren.

Genieten en hard werken

Voor mij als coach-consultant betekent werken met teams altijd twee dingen: genieten en hard werken. Genieten van de teamdynamiek, met elkaar werken aan verdere verbetering van de samenwerking, vaak ook een fun-element en ondersteunen bij de grotere stappen die men samen maakt. Ook ervaar ik het als hard werken, zelf en vaak ook het team of de teamleden. Want ik ondersteun graag teams en individuen, die zelf ook willen, in het zetten van een grote en structurele stap in geluk en succes. En dan doe ik dit van al sinds 2004, na een loopbaan binnen ING Groep, met veel plezier.

Wat ik gemerkt heb dat het een grote uitdaging en wellicht een te grote uitdaging om snel te achterhalen op welke vlakken er in een team (snel) progressie gewenst is en wat daarvoor dan de beste aanpak is. Natuurlijk heb ik een ‘bak aan ervaring’ zoals we meer collega coaches, maar toch… En heel eerlijk, ook ik heb mijn eigen voorkeuren voor werkwijzen en zaken om mee aan de slag te gaan, maar zijn dit altijd de juiste geweest? Natuurlijk helpen mijn professionele aanpak, het maken van verbinding en een transparante stijl. Maar een analyse op het totale plaatje van onderdelen in teamdynamiek en ontwikkeling met daarbij de passende interventies biedt nog meer van wat ik al graag doe en wil doen. Vandaar mijn enthousiasme voor de Team UP methode. De aanpak is dusdanig compleet dat de teams en ik nog meer kunnen genieten van het traject en we op de juiste, gekozen en gedragen aspecten met de juiste aanpak aan de slag kunnen. Hard werken wetende dat je echt met het juiste bezig bent... heerlijk toch?!

Goed reageren op verandering is waar het om gaat

“Het zijn niet de sterkste soorten die overleven en ook niet de meest intelligente. Het is het soort dat het beste reageert op veranderingen.” - Charles Darwin

Veranderingen zoals een lockdown, agile werken, nieuwe regelgeving, nieuwe marktomstandigheden vragen steeds meer van teams. Teams veranderen snel en moeten steeds weer pro-actief, en soms re-actief, inspelen op nieuwe ontwikkelen. Er gebeurt daardoor veel binnen teams, soms zichtbaar, soms onzichtbaar.

Als student was ik al geïnteresseerd in menselijk gedrag en organisaties. Dat was ook een belangrijke reden dat ik Bedrijfseconomie ben gaan studeren. Na mijn studie heb ik in diverse management functies gewerkt. Ook als interim manager, waarbij er vaak grote teamuitdagingen waren. Vaak was het daarbij nog lastig om een goede methodische aanpak te vinden om die uitdagingen aan te gaan.

De Team UP methode is die methodische aanpak die ik destijds in mijn werk als manager heb gemist. Ook omdat deze aanpak fact-driven is. Dit geeft een hele transparante manier van teamontwikkeling, ook om het onzichtbare zichtbaar te maken.

Het is fijn én bewezen succesvol om op deze methodische manier aan de ontwikkeling van teams samen te werken. Voor mij staan (persoonlijke) groei, transparantie, samenwerken, humor en plezier voorop! Want het is toch heerlijk om te werken in een lekker draaiend topteam? Dat gun ik iedereen.

Unlock

We helpen jou en jouw team de sleutels vinden voor topprestaties en werkplezier

Ons doel is om jou en je team de handvatten te geven om samen topprestaties neer te zetten en onderweg heel veel werkplezier te ervaren. Onze ambitie is om zoveel mogelijk teams succesvol en gelukkig te maken. Zodat we vanuit die golf van bevlogenheid de wereld met zijn allen een stuk mooier maken. Doe je mee?

Je kunt als je wilt meteen aan de slag met onze Teamanalyse, Teamleiderschap of Teamcoaching.

Team UP
Teamanalyse

Bouw zelf jouw succesvolle team, aan de hand van de 6 stappen en online tools van de Team UP methode.

Team UP
Teamleiderschap

Groei in jouw teamleiderschap en boek samen met jouw team buitengewone resultaten.

Team UP
Teamcoaching

Bouw samen met een teamcoach jouw succesvolle team, aan de hand van de Team UP methode.