Bouw het beste team dat je ooit hebt gehad

Ontdek hoe

Verbeter je teamprestaties met Team UP

  • Bewezen methode om een succesvol team te bouwen
  • Snel inzicht in hoe je team functioneert
  • Duidelijke analyse van wat je team nodig heeft
  • Uniek dashboard voor je team met 4 niveaus van volwassenheid en 10 ontwikkelaspecten
  • Alle ondersteuning die je nodig hebt om een succesvol team te bouwen
  • Jij bepaalt wat je nodig hebt

Download gratis een voorbeeld Team UP Teamanalyse

En ontvang onze gratis tips en informatie over het verbeteren van je team

Vul alsjeblieft je voornaam in.
Vul alsjeblieft je achternaam in.
Vul alsjeblieft je e-mailadres in.

Team UP
Teamanalyse

Bouw zelf jouw succesvolle team, aan de hand van de 6 stappen en online tools van de Team UP methode.

Team UP
Teamleiderschap

Groei in jouw teamleiderschap en boek samen met jouw team buitengewone resultaten.

Team UP
Teamcoaching

Bouw samen met een teamcoach jouw succesvolle team, aan de hand van de Team UP methode.

Wij zijn KeyQuest

Bij KeyQuest willen wij zoveel mogelijk teams succesvol maken. Bevlogen mensen die met elkaar een positief verschil maken. Geïnspireerd door de topsport gebruiken wij data en een doeltreffend proces om dit samen met onze klanten te realiseren.

Uit ervaring weten wij dat teams veel meer kunnen bereiken als je precies weet wat een team nodig heeft om beter te presteren. Wij geven je de sleutels op weg naar jouw teamsucces. Met de inzichten, concrete handvatten en begeleiding die jij nodig hebt bouw je het beste team wat je ooit hebt gehad.

Onze meest recente blogs

Feedback die wél werkt

Niet alleen het krijgen van feedback wordt vaak ervaren als beangstigend, ook het geven van feedback kan een uitdaging zijn. Als je de kunst van het feedback geven onder de knie hebt, kan dat bijdragen aan een gezonde relatie met werknemers, aldus Janka Stoker, hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering. Echter blijkt uit recent onderzoek dat traditionele methoden van feedback geven vaak niet effectief zijn (Buckingham, 2024). In deze blog leggen we uit waarom traditionele feedback niet altijd werkt en geven we praktische tips voor het geven van feedback die wél werkt.

Zo bouw jij een sterk team!

Wie denkt aan teamwork denkt al snel aan teamsporten als voetbal en hockey. Maar teamwork reikt verder dan de grenzen van sportvelden: het is een krachtige motor die innovatie, creativiteit en succes stimuleert in elke context. Helaas associëren veel mensen teamwork ook met frustratie. En dat is zonde, want teamwork vormt de ruggengraat van succesvolle bedrijven en organisaties.

Patrick Lencioni, een gerenommeerde managementconsultant en auteur, introduceert een piramidemodel voor het bouwen van een sterk team in zijn boek "De vijf frustraties van teamwork". Aan de hand van Lencioni’s artikel leggen wij je uit hoe je van jouw team een krachtig functionerend team maakt!

Wat onze klanten zeggen over Team UP

Meike Wevering

We hebben met ons team de Team UP Teamanalyse gedaan. Iedereen vulde van te voren de online vragenlijst in. Hierin staan vragen over hele concrete punten zoals betrokkenheid, besluitvorming, maar natuurlijk ook ‘fun’! Daaruit komt een duidelijke score hoe het team zichzelf ziet op de meetlat van ‘Maturity levels’ oftewel teamvolwassenheid.

Mooi aan deze methodiek is dat iedereen heel open zijn persoonlijke blik op het team kan uiten. Er kwamen dingen op tafel die niet iedereen van elkaar wist en die we daarna meteen constructief konden aanpakken.

Door de gezamenlijke voorbereiding en het rapport wat wordt bijgeleverd is het een hele prettige en effectieve manier om als manager je teamdag zelf in te kunnen richten.

De voor- en nabesprekingen met KeyQuest waren daarbij zeer behulpzaam om de juiste aanpak te bepalen. Het team was enthousiast en we hebben de dag kunnen afronden met een duidelijke lijst actiepunten en ‘goede voornemens’ waar we ons nog steeds aan houden!

Meike Wevering
Director Consumer Marketing a.i., Philips Consumer Lifestyle
Eefje Hermsen

De Team UP methode maakt aan de hand van harde en zachte dimensies van een team inzichtelijk waar je als team nog kunt groeien. En biedt op een hele concrete, laagdrempelige manier de mogelijkheid hierover met elkaar het gesprek aan te kunnen gaan en steeds de juiste volgende stappen te zetten.

Tijdens ons veranderproces is het een kompas gebleken om telkens de teamdynamiek in perspectief te kunnen plaatsen en de regie op de teamontwikkeling te houden.

Onze klanten

Brabantia
Centraal Beheer
Erasmus MC
The Human Effect
ANWB
Gemeente Noordoostpolder
Business University Nyenrode
Novartis
VvAA
Woningstichting SSW
Koninklijke Binnenvaart Nederland
SNS Bank

Ontvang gratis tips en informatie over het verbeteren van je team

Vul alsjeblieft je voornaam in.
Vul alsjeblieft je achternaam in.
Vul alsjeblieft je e-mailadres in.