Team UP Teamleiderschap

Groei in jouw teamleiderschap en boek samen met jouw team buitengewone resultaten

Lees verder
 • Maak van je team een zelfsturend team
 • Bereik betere resultaten met minder inspanning
 • Maak je ambities waar door een betere leider te zijn
 • Leer hoe je met de Team UP methode steeds opnieuw High Performing Teams kunt bouwen
 • Maak een positief verschil voor je team en je organisatie

Ik wil graag meer informatie

Zet gerichte stappen op weg naar een succesvol team met behulp van een bewezen methode en een ervaren teamcoach.

Speciaal voor ambitieuze ondernemers, managers en teamleiders

Jaarprogramma met een executive coach

Veel ondernemers, managers en teamleiders zijn hard aan het werk om met een middelmatig team redelijk goede resultaten boeken. Terwijl ze veel te weinig investeren in zichzelf en hun team om echt tot de gewenste resultaten te kunnen komen.

Ben jij ambitieus en wil jij samen met je team topprestaties neerzetten? En heb je behoefte aan een langduriger en diepgaander leer- en groeiproces inclusief begeleiding van een executive coach, op weg naar jouw eigen high performing team?

Dan is het jaarprogramma ‘Team UP Teamleiderschap’ precies wat je zoekt.

Investeer in jezelf en je team

Het jaarprogramma Team UP Teamleiderschap is erop gericht om jou te helpen bij het realiseren van jouw ambities. Het helpt je om zelf te groeien in jouw leiderschap en je team hierin mee te laten groeien.

Zodat je met veel minder inspanning veel betere resultaten kunt boeken. Hiermee investeer je niet alleen in jezelf, maar je geeft ook je team de mogelijkheid om te groeien in verantwoordelijkheden, bevlogenheid en resultaten.

Word een betere teamleider

Tijdens het jaarprogramma Team UP Teamleiderschap leer je hoe je heel goed wordt in het bouwen en leiden van succesvolle teams. Het is een gecombineerd programma van online en offline sessies.

De online sessies kun je zelf doen op de momenten dat het jou uitkomt. Tijdens de offline 1-op-1 sessies kun vragen stellen aan executive teamcoach Arjan ter Linden. En gaan jullie dieper in op de uitdagingen die je tegen komt bij het toepassen van de lessen in je eigen praktijk. Op die manier ga je snel vooruitgang boeken.

Inhoud programma

Het programma omvat de volgende 5 modules:

1
Jouw teamleiderschap
Als teamleider heb jij grote invloed op de ambities en de prestaties van het team. Daarom staan we eerst stil bij jouw drijfveren, kwaliteiten, valkuilen, visie en ambitie. Wie ben jij als teamleider en wat heb jij zelf nodig om goed te presteren?
2
Maak een teamplan
In deze module leer je denken in teamfasen en teamontwikkelingsaspecten en werken met de Team UP methode. Je leert hoe je een doeltreffend teamontwikkelingsproces inricht, hoe je jouw team analyseert en hoe je betrokkenheid en eigenaarschap creëert bij het maken van een goed teamplan.
3
Teammanagement
In deze module leer je hoe jij je team laat groeien naar de volgende teamfases. En hoe je voor jouw team de juiste condities schept om goed te kunnen presteren. Wij staan stil bij het effectief meten en bijsturen van de voortgang, zowel op de harde KPI’s als op de meer zachte gedragsaspecten van de Team UP methode.
4
Teamcoaching
In deze module leer je teampatronen herkennen en positief te beïnvloeden. Je leert omgaan met weerstand, emoties en de onderstroom (dat wat niet wordt uitgesproken, maar wel bepalend is) in het team en hier op te interveniëren. Ook jouw eigen patronen, emoties en valkuilen spelen hierbij een rol.
5
Teamperformance
In deze module leer je hoe je ervoor kan zorgen dat de teamprestaties continu blijven groeien. Hoe je jouw team en de omstandigheden (inclusief middelen en randvoorwaarden) kunt upgraden naar het niveau wat je nodig hebt om topprestaties te leveren. Hoe je afscheid neemt van non-performers en sterke nieuwe spelers aan je team weet te verbinden. Tot slot staan we stil bij het vieren en belonen van successen.

Check

Na deze 5 modules weet je:

 • Hoe je tot een inspirerende visie komt
 • Hoe je de juiste spelers in je team krijgt
 • Hoe je een sfeer van openheid en onderling vertrouwen creëert
 • Hoe je commitment en eigenaarschap vergroot
 • Hoe je jouw team door de verschillende ontwikkelingsfases van volwassenheid begeleid tot een bevlogen en zelfsturend team
 • Hoe je ineffectieve teampatronen doorbreekt
 • Hoe je bouwt aan een optimale samenwerking
 • Hoe nieuwe methoden als flexwerken, lean, agile en scrum de teamprestaties kunnen verhogen
 • Hoe je continu blijft werken aan prestatieverbetering
 • Dat jij sterk gegroeid bent in jouw leiderschap

Arjan ter Linden

Over Arjan ter Linden

Arjan is organisatieadviseur en executive coach en teamcoach. Hij is één van de oprichters van KeyQuest, The Human Effect, Dokter.nl en Centre Court for Next Generation Leadership. Hij hielp de afgelopen 15 jaar honderden leidinggevenden en teams om hun prestaties te verbeteren. Hij heeft gewerkt voor organisaties zoals ABN AMRO, ANWB, Brabantia, GroupM, SNS Bank, Gemeente Amsterdam en Philips. De laatste jaren heeft hij ook ontdekt hoe leuk het is om ondernemers en MKB bedrijven verder te helpen. Arjan is gespecialiseerd in het vertalen van de lessen uit de topsport (samen met Esther Vergeer) naar het bedrijfsleven en is daarnaast gastdocent en coach bij Business Universiteit Nyenrode.

Klanten over Arjan

Carolien Nolet

Ik heb Arjan meerdere teams beter zien maken. Hij geeft inzicht in de waarde van een team, de aanvullende waarden van de verschillende teamleden en hoe je elkaar daarin kan versterken in plaats van elkaar dwars te zitten. Op het moment dat je dat goed doet met elkaar kun je als team echt in een flow raken.

In veel teams wordt niet uitgesproken wat er eigenlijk wel is. Arjan krijgt dit boven water terwijl hij daarbij mensen in hun waarde laat. Wij zaten midden in een reorganisatie waarbij wij een kwart van onze mensen kwijt gingen raken. Bovendien waren onze eigen posities als leidinggevenden ook niet zeker. Dat geeft natuurlijk ontzettend veel spanning en onzekerheid. Om in die situatie tegelijkertijd aan teambuilding te doen was een heel ingewikkelde opgave.

Toch hebben wij wat onder de tafel bleef uitgesproken naar elkaar. En dan kan het wel even knallen. Dat is dan even onaangenaam, maar het klaart ook de lucht. Ook al worden zaken niet uitgesproken, je voelt toch wel dat er ‘iets’ is. Uiteindelijk zijn we hierdoor als team juist sterker geworden. Ondanks de moeilijke opgave van snijden in onze teams konden wij als managementteam toch gezamenlijk aan hetzelfde doel blijven werken. We hielden daarbij het hogere doel voor ogen. Arjan is daarin een belangrijke speler geweest en ook de smeerolie in het proces.

Heb je belangstelling om mee te doen met het Team UP Teamleiderschap Jaarprogramma?

Je kunt je opgeven voor een gesprek met ons. In dit vrijblijvende gesprek nemen wij je mogelijkheden door om te groeien in je teamleiderschap en tegelijkertijd een high performing team te bouwen.

Ja, ik meld mij aan voor een oriënterend gesprek

Het is een geheel vrijblijvend gesprek, dus zonder enige verplichting.