Engage UP

De methode die je helpt om de bevlogenheid in je team te verhogen

Lees verder
  • Meer betrokkenheid en bevlogenheid
  • Minder verloop
  • Betere resultaten
  • Hogere klanttevredenheid
  • Hogere productiviteit
  • Minder ziekteverzuim
  • Meer goede mensen kiezen voor jouw team
  • Concrete handvatten voor de leidinggevende(n)
  • Concrete handvatten voor jouw team(s)

Ik wil graag meer informatie

Maak gerichte stappen op weg naar een bevlogen team en organisatie met de kennis en ervaring van Engage UP.

Speciaal voor directeuren, managers en teamleiders en HR professionals

Verhoog snel en effectief de bevlogenheid in je organisatie

Hebben jullie last van (te) hoge werkdruk?
Hebben jullie te maken met verloop en problemen met vullen van vacatures?
Kampen jullie met een hoog ziekteverzuim en/of burnouts?
Missen jullie het gewenste niveau van eigenaarschap en ondernemerschap?
Vallen de resultaten tegen of staan jullie continu onder druk?

En heb je behoefte aan concrete handvatten en effectieve interventies om de bevlogenheid, het eigenaarschap en de teamprestaties in je team te verhogen? Dan is Engage UP echt is voor jou.

Ontevreden medewerkers presteren minder en lopen weg

Bevlogen medewerkers zijn loyaler aan de werkgever, leveren betere prestaties, zorgen voor een hogere klanttevredenheid, een gezonder werkklimaat en bevelen hun werkgever actief aan als werkgever.

Maar liefst 88% van de medewerkers in Nederland is niet betrokken en bevlogen. Veel medewerkers, teams en organisaties worstelen met het behouden van het plezier, de vitaliteit en de toewijding in hun werk. Hierdoor zie je veel verloop bij organisaties en komen veel teams in problemen. Hoge werkdruk, ontevreden mensen, ontevreden klanten of gemiste kansen.

Managers zijn daarom op zoek naar tools en methoden om effectief boven tafel te krijgen hoe zij de bevlogenheid van hun mensen positief kunnen beïnvloeden en daarmee ook hun beste mensen aan boord te kunnen houden.

Bevlogenheid kun je positief beïnvloeden als je weet wat je moet doen

Engage UP biedt inzicht en een gestructureerde en diepgaande methode om met gerichte interventies de bevlogenheid van jouw medewerkers te verhogen. Door helder in kaart te brengen wat de dingen zijn die positieve effecten en negatieve effecten hebben op de bevlogenheid van jouw team. En dan inderdaad specifiek voor jouw team, want er is niet zoiets als een one-fits-all solution als het gaat om het verhogen van bevlogenheid.

Met de juiste inzichten en niet onbelangrijk de juiste interventies en tools is het voor iedere leidinggevende mogelijk om de bevlogenheid te verhogen en met veel minder energie veel betere teamprestaties te realiseren.

De Engage UP methode is speciaal ontwikkeld om je daarbij te helpen. Het grijpt in op de condities die bijdragen aan bevlogenheid. Op persoonlijk niveau, op het niveau van de rol/functie, het team, de leidinggevende en de organisatie.

Engage UP biedt:

1. Een krachtig proces
Aan de hand van 6 stappen kun je heel gericht bouwen aan een bevlogen team.
2. Snel en helder inzicht
Met Engage UP krijg je snel helder inzicht in de factoren die de bevlogenheid van het team positief en negatief beïnvloeden én waarom dit zo is.
3. Focus
Het team krijgt focus op de key succes factoren waarmee het team het snelste kan bijdragen aan het verhogen van de bevlogenheid.
4. Gedragen aanpak
Via Engage UP ontstaat vrij moeiteloos een gedragen aanpak voor het verhogen van de bevlogenheid in het eigen team en een goede dialoog met het hoger management over de factoren die buiten de invloedssfeer van het team zelf vallen.
5. Concrete handvatten
Zowel de leidinggevende als het team krijgt precies de juiste handvatten aangereikt om te kunnen verbeteren.
6. Meetbaar resultaat
Indien gewenst kun je door verschillende metingen continu blijven volgen wat de resultaten en effecten zijn.
7. Effect
Betere en meer bevlogen teams met zichtbaar betere resultaten.

Check

Bevlogen medewerkers kosten net zoveel en tonen veel meer eigen initiatief

Bevlogen medewerkers doen hun werk beter dan hun niet-bevlogen collega’s. Terwijl ze net zoveel kosten. Bevlogenheid of employee engagement, is de ‘state’ waarin individuen zich bevinden en die zich kenmerkt door enthousiasme over de baan, het hebben van veel energie en het kunnen opgaan in je werk.

Bevlogenheid leidt niet alleen tot goede prestaties maar ook tot organisatiebetrokkenheid en klantloyaliteit. Bevlogen medewerkers brengen positieve energie op de werkplek en verbinden zich makkelijk met collega’s. Medewerkers die bevlogen zijn doen niet alleen hun werk erg goed, ze nemen daarnaast vaak, ongevraagd en onbetaald, extra initiatief. Dan gaat het vaak over slimmer werken of betere klantenservice. Organisaties met bevlogen medewerkers presteren meetbaar beter.

OK

Maak werk van bevlogenheid, het werkt!

Engage UP is de manier om jouw team bevlogen te krijgen en te houden. Aan de hand van de 6 stappen van de Engage UP methode heb je een duidelijk plan om met je team de bevlogenheid te verhogen. Doordat je samenwerkt met een teamcoach hoef je niet langer alles zelf op te lossen en krijgen jij en je team meer dan voldoende handvatten om te verbeteren.

Een Engage UP traject is nooit vrijblijvend. Doordat we werken met heldere doelen en actieplannen en met meerdere metingen kun je de effecten van het traject heel gericht volgen. Zo werken we heel gericht toe naar een oprecht bevlogen team. En er is niets leuker dan werken in een bevlogen team met zichtbaar betere resultaten.

Is je interesse gewekt en wil je meer weten? Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Ik wil graag meer informatie

Zet gerichte stappen op weg naar een bevlogen team met zichtbaar betere resultaten.