Denk je nou echt dat iedereen harder gaat rennen voor die 10% meer omzet?


Ben jij CEO, ondernemer of in elk geval verantwoordelijk voor meerdere teams? En wil jij graag dat deze teams betere prestaties gaan leveren? Dan hoop ik niet dat jij het type bent die denkt dat al jouw mensen harder gaan rennen alleen omdat jij zegt dat jullie volgend jaar 10% meer omzet willen halen.

Want denk je nu echt dat het grootste deel van jullie medewerkers intrinsiek gemotiveerd raakt voor 10% meer omzet. Natuurlijk niet. En trouwens harder rennen is allang de oplossing niet meer. Het is juist het probleem. Bij heel veel organisaties is de werkdruk zo hoog dat mensen vooral hard aan het werk zijn in plaats van slim aan het werk.

Mensen die druk zijn hebben de neiging om zoveel mogelijk alleen te doen, omdat ze geen tijd hebben om samen te werken. En nemen niet de tijd om na te denken hoe dingen beter of slimmer kunnen. Laat staan dat ze in teams samen de tijd nemen om stil te staan hoe ze samen gaan werken aan die ene doorbraak die echt het verschil gaat maken.

Uit een onderzoek van Google blijkt dat het belangrijker is hoe teams met elkaar samenwerken dan wie er onderdeel zijn van het team. Het sociale aspect van teams is cruciaal omdat mensen juist niet gemotiveerd zijn voor geld of omzet alleen. Mensen willen een positieve impact hebben op het leven van anderen. Teams spelen daarbij een essentiƫle rol.

Als je ervoor zorgt dat je teams in jouw organisatie goed functioneren weet je zeker dat je daar veel positieve impact van zal hebben. Mensen zijn meer gemotiveerd, halen meer voldoening uit hun werk, hebben een lager ziekteverzuim en zullen met elkaar meer verschil maken dan alleen. En ja, uiteindelijk ook in de omzet en de winst. Uit een onderzoek van de Hay Group blijkt zelfs dat bevlogen medewerkers en teams zorgen voor 2,5 keer zoveel omzet. Dat is een stuk meer dan 10%.

Natuurlijk ben je als CEO, ondernemer en leidinggevende veel bezig met de inhoud en de strategie. Maar vergeet alsjeblieft je teams niet. Als je echt werk wil maken van meer bevlogen en goed functionerende teams zorg dan eerst dat je erachter komt hoe alle teams nu functioneren. En kies een methode waarmee je hele organisatie gericht kan werken aan teamontwikkeling. Want als het duidelijk is waar teams nu staan en wat zij nodig hebben om naar next level te gaan, dan kun je gericht gaan bouwen aan deze teams met alle positieve effecten van dien.

Ben je geĆÆnteresseerd in een methode die je heel snel inzicht geeft in hoe alle teams nu functioneren en hoe deze teams zichzelf gericht kunnen verbeteren, neem dan contact met ons op. Wij vertellen graag wat wij aan de hand van onze Team UP methode kunnen betekenen en hoe wij dat ook bij andere klanten hebben gedaan. Zodat je volgend jaar niet alleen 10% meer omzet gaat halen, maar verrast zal worden door nog veel meer positieve impact.

Ontvang gratis tips en informatie over het verbeteren van je team

Vul alsjeblieft je voornaam in.
Vul alsjeblieft je achternaam in.
Vul alsjeblieft je e-mailadres in.