De snelste manier om bevlogen medewerkers te krijgen


Vandaag is het Wereldgezondheidsdag. Wist jij dat? Met de 'Wereldgezondheidsdag' - ieder jaar op 7 april - vraagt de WHO (= World Health Organization) aandacht voor gezondheid en ziektes in de wereld.

En hoe actueel is zo’n Wereldgezondheidsdag wel niet op dit moment met deze wereldwijde Corona crisis. We voelen allemaal de impact hiervan op ons leven. Het is iets om vandaag eens extra bij stil te staan.

Allereerst voel ik mij gezegend dat mijn eigen gezin volledig gezond is. Tegelijkertijd zie ik de laatste tijd dat mijn eigen ouders in hun gezondheid echt achteruit gaan. Dat gaat je als kind aan het hart en dat brengt de nodige (mantel)zorgen met zich mee. En het maakt ook onzeker, dat zie ik in eerste instantie bij mijn ouders zelf. En dat doet ook iets met mij.

Het is zo belangrijk om je gezond en vitaal te voelen. Ik heb zelf, toen ik 26 jaar was, een enorme burnout gehad en kon toen helemaal niets meer. Alleen maar liggen en rusten. Ik heb toen heel goed ontdekt hoe je jezelf kapot kunt maken. Gelukkig heb ik in de jaren daarna, en tot op de dag van vandaag, geleerd wat mij helpt om weer gezond en vitaal te worden én te blijven. Zo mediteer ik dagelijks, bewaak ik mijn werk-privé balans actief, eet ik gezond, sport ik regelmatig en wandel ik graag in de natuur om tot rust te komen.

Maar wat bij mij misschien nog wel het meeste verschil heeft gemaakt is dat ik het werk doe dat ik echt waanzinnig leuk vind. Dat ik collega’s en klanten heb die mij inspireren en dat ik het gevoel heb dat ik iets beteken voor anderen. En, zoals ieder ander mens, voel ik mij het gelukkigst als ik in omstandigheden werk waarin ik maximaal tot bloei kan komen.

Het klinkt allemaal zo logisch en als een open deur. Alleen is het is niet altijd zo vanzelfsprekend als het lijkt. Kijk maar eens om je heen. Hoeveel mensen in jouw team, in jouw bedrijf, in jouw omgeving doen werk wat hen eigenlijk niet (meer) inspireert? Of werken onder omstandigheden die hen overbelasten waardoor ze ipv tot bloei komen druk zijn met overleven?

De afgelopen jaren heb ik samen met mijn collega’s Paul Uittenbogaard en Jeroen Post de Engage UP methode ontwikkeld. Deze methode inspireert mensen en helpt organisaties om de optimale omstandigheden te creëren voor medewerkers om vitaal en met volle bevlogenheid hun werk te doen. Want wat blijkt? Bevlogenheid blijkt dé sleutel te zijn om het beste uit mensen te halen. En dus uit je bedrijf.

Bevlogen mensen zijn gelukkiger, gezonder en productiever. Bevlogen mensen helpen klanten veel beter en brengen veel meer positieve energie mee naar het werk. Organisaties met bevlogen medewerkers hebben niet alleen veel minder ziekteverzuim en minder verloop, ze kennen een hogere klanttevredenheid, hogere productiviteit en hogere winstgevendheid. En weet je wat, het is vooral ook veel leuker.

Je vraagt je nu vast af: hoe krijg ik nou eenvoudig en scherp in beeld hoe ik de bevlogenheid van mezelf, je teamgenoten en andere collega’s kan verhogen? En wat moet ik nou precies doen om dit voor elkaar te krijgen? Laat dit nou net het missende puzzelstukje zijn wat wij voor jou hebben!

De Engage UP methode laat je precies en duidelijk zien hoe bevlogen jezelf, je team en jouw organisatie zijn. En in welke mate de huidige omstandigheden bijdragen aan deze bevlogenheid. Daarnaast hebben we vele interventies ontwikkeld die wij, heel gericht en precies passend bij jullie situatie, inzetten om de omstandigheden te verbeteren en zo de bevlogenheid significant te verhogen. Met als resultaat: bevlogen en gezonde mensen die het beste uit zichzelf halen!

We maken hierbij gebruik van 5 maturity levels van bevlogenheid (zie model):

Engage UP Maturity Levels

Denk je nu: hier wil ik meer over weten. Of ben je benieuwd waar jullie als organisatie nu staan qua bevlogenheid? Vraag ons dan naar de mogelijkheden en om advies. Neem contact met ons op telefoonnummer 0348 – 769113.

Want het lijkt ons geweldig om steeds meer mensen, teams en organisaties te helpen om bevlogen en gezond aan het werk te gaan. Laat deze Wereldgezondheidsdag ons daar in ieder geval toe inspireren.

Met inspirerende en gezonde groet,

Arjan ter Linden

Ontvang gratis tips en informatie over het verbeteren van je team

Vul alsjeblieft je voornaam in.
Vul alsjeblieft je achternaam in.
Vul alsjeblieft je e-mailadres in.