Feedback die wél werkt

Niet alleen het krijgen van feedback wordt vaak ervaren als beangstigend, ook het geven van feedback kan een uitdaging zijn. Als je de kunst van het feedback geven onder de knie hebt, kan dat bijdragen aan een gezonde relatie met werknemers, aldus Janka Stoker, hoogleraar Leiderschap en Organisatieverandering. Echter blijkt uit recent onderzoek dat traditionele methoden van feedback geven vaak niet effectief zijn (Buckingham, 2024). In deze blog leggen we uit waarom traditionele feedback niet altijd werkt en geven we praktische tips voor het geven van feedback die wél werkt.

Zo bouw jij een sterk team!

Wie denkt aan teamwork denkt al snel aan teamsporten als voetbal en hockey. Maar teamwork reikt verder dan de grenzen van sportvelden: het is een krachtige motor die innovatie, creativiteit en succes stimuleert in elke context. Helaas associëren veel mensen teamwork ook met frustratie. En dat is zonde, want teamwork vormt de ruggengraat van succesvolle bedrijven en organisaties.

Patrick Lencioni, een gerenommeerde managementconsultant en auteur, introduceert een piramidemodel voor het bouwen van een sterk team in zijn boek "De vijf frustraties van teamwork". Aan de hand van Lencioni’s artikel leggen wij je uit hoe je van jouw team een krachtig functionerend team maakt!

Harmonieuze Conflictoplossing: Een Pad naar De-escalatie en Oplossing

Op het moment laaien internationaal weer grote conflicten op. Wie de geschiedenis van de mensheid onderzoekt, moet goed zoeken naar langdurige periodes van (internationale) vrede. In een wereld waarin conflicten en spanningen vaak hoog oplopen, valt het op dat mensen instinctief reageren op weerstand en confrontatie. Of het nu gaat om oorlogen of alledaagse onenigheden op de werkvloer, het patroon blijft gelijk: 'Jij doet mij pijn, dus ik ga jou pijn terugdoen'. Maar is dit de enige manier om met conflicten om te gaan? Wat als er een andere weg is, een weg die leidt tot de-escalatie en oplossing? Bij KeyQuest helpen wij je met bewust handelen in situaties van conflict. In dit artikel geven wij je een inkijkje in onze werkwijze en helpen wij jou met het de-escaleren van conflicten.

Zo doe je dat: zinvol vergaderen en efficiënte besluitvorming

Misschien herken jij het wel, ’s avonds nog werken aan de keukentafel omdat je overdag druk was met lange vergaderingen. We zijn allemaal bekend met opmerkingen als ‘tijd is schaars’ en ‘tijd is geld’, waardoor je zou denken dat we spaarzaam omgaan met onze tijd. Niks blijkt minder waar te zijn: uit...

Burnouts en de uitdaging die ‘werkgeluk’ heet

In 2021 kampten maar liefst 1,3 miljoen Nederlandse werknemers met burn-outklachten. Dit staat gelijk aan 11 miljoen dagen aan verzuim wegens werkstress. World Health Organization ziet internationaal zelfs 12 miljard werkdagen per jaar verloren gaan aan depressie en angstklachten. In de VS alleen ko...